skip to Main Content

Shoppen in Lefkada, oftewel: Lefkas stad

De meeste plaatsen op Lefkas hebben winkels met traditionele producten. Voor een meer echte shopping ervaring kan het best Nidri en vooral Lefkasstad worden bezocht.

Lefkada heeft een lange verkeersvrije winkelstraat welke begint bij het strand en in eindigt in het centrum. Deze winkelstraat kent een aantal typische Griekse, idyllische smalle zijstraatjes. Er zijn allerlei soorten winkels van kleine zaken met lokale spullen tot de meer trendy winkels met parfums, mode, schoenen, sportartikelen, leder, juwelen en allerlei handgemaakte kunstvoorwerpen. Natuurlijk is er veel gelegenheid om het winkelen even te onderbreken door het nemen van een verfrissing of hapje in een van de vele taveernes of cafés.

Centraal in de winkelstraat ligt het plein, waar de Griekse gezinnen elkaar doorgaans ontmoeten om samen te genieten in een typisch Griekse sfeer.

Shoppen in Preveza

Deze plaats wordt vaak in een adem genoemd met de aanwezigheid van het vliegveld ‘Aktio’ en krijgt verder niet de aandacht die het verdient. Het bereik vanuit Lefkas is sinds jaren eenvoudiger geworden vanwege de aanwezigheid van een tunnel.

Het parkeren van de auto gebeurt meestal op een van de grote parkeerterreinen die direct toegang geven tot de boulevard of promenade. Het ligt voor de hand om langs het water de boulevard te volgen en de vele gerestaureerde klassieke gebouwen te bewonderen. De vele terrasjes flankeren de boulevard en het is zeker verleidelijk hier onderdeel van uit te maken.

Haast onzichtbaar vanaf de boulevard kronkelen net erachter 10-tallen smalle Griekse oude straatjes door het winkelcentrum. Oude en nieuwe winkeltjes losse elkaar af, altijd in de stijl en sfeer die je ervaart als ‘hier heeft de tijd stil gestaan’. Vanaf 2016 is in deze steegjes een waar gastronomisch centrum ontstaan met heel veel verschillende smaken, maar altijd authentiek en bovenal romantiek van het hoogste niveau.

Shoppen in Lefkada

lefkas-stad-012

Shoppen in Lefkada

Lefkas stad shoppen - Griekenland
Back To Top