skip to Main Content

Zeilen en verblijven in Villa Sophia

Zoeken naar het beste uit 2 werelden. Steeds meer worden vragen gesteld door Griekenland liefhebbers om een zeilvakantie te combineren met een verblijf in een vakantiehuis. Heel begrijpelijk. Een week meevaren op een catamaran of zeiljacht, eventueel in een flottielje gaat gepaard met spanning, drukte, onverwachte situaties, intimiteit, wisselende weersomstandigheden enz. Wat is het daarna heerlijk om met hetzelfde gezelschap deze ervaring te verwerken in een heel ander kader. Ook de omgekeerde volgorde heeft alle eigenschappen om er een onvergetelijke vakantie van te maken. Het speuren in de havens naar een catamaran of zeiljacht die je voorstellingsvermogen alvast prikkelt, het aanhoren van de verhalen in de restaurants die je ongeduldig maken, vormen de belangrijkste ingrediënten bij de BBQ, bij het zwembad in een romantische comfortabele setting.

Samen met de Belgische Daisy de Troetsel van Cata-Sailing ( www.luxury-catamaran.com ) hebben we al diverse combinatie-verblijven verzorgd. Het enthousiasme was enorm.

Het eiland Lefkas in de Ionische zee biedt een uitstekende basis voor een uniek verblijf, alsmede het vertrekpunt van de catamaran of zeiljacht uit een van de sfeervolle natuurlijke baaien. Lefkas is een van de zeven eilanden van de Ionische zee, kent geen massatoerisme al zijn de plaatsen Nidri en Lefkada populair bij de landtoeristen. De havens van Nidri, Lefkada en Sivota zijn opgenomen in de reeks van flottielje havens. Het plaatsje Agios Nikitas is een bezoek waard om ondergedompeld te worden in een pittoreske Grieks romantische sfeer.

De stranden hebben meestal een langgerekte vorm en zijn doorgaans erg rustig. De stranden van Porto Katsiki en van Egremni behoren tot de mooiste van Europa. Met een beetje zoeken zijn er meerdere kleinere strandjes die zich aanbieden als een privéstrand. Deze confrontatie met de haast zeldzaam geworden romantiek is slechts een klein deel van het totale innemende eilandgevoel met de authentieke Griekse sfeer in de dorpen, de restaurants, de bevolking enz. Andere eilanden in de Ionische zee zijn o.a. Corfu, Ithaka, Keffalonia, Zakynthos, alle eilanden met dat typische Griekse karakter dat lang in de herinnering blijft.
Om de pareltjes op deze eilanden te leren kennen,  biedt een zeilboot een fantastische mogelijkheid om varend te hoppen tussen de verschillende eilanden.

Lefkas is een eiland van contrasten: van het gezellig drukke toeristenplaatsje Nidri tot de kleine authentieke dorpjes en van de glooiende oostkust tot de door steile rotsen omgeven zandstranden aan de westkust. In de diverse kleine en pittoreske vissershaventjes vindt u de vele restaurantjes waar u kunt genieten van de typisch Griekse gerechten. Lefkas wordt gekenmerkt door lieflijke baaitjes met kristalhelder blauw zeewater. De zee voor de kust van Nidri is bezaaid met vele zeilbootjes en prachtige kleine eilandjes zoals: Spati, Skorpios, Skorpidi, Meganissi, en Madouri.

Net buiten de hoofdstad Lefkas-stad ligt de vesting Agia Mavra. Vanaf de 14e eeuw heeft dit fort de stad als een waakzame wachter beschermd tegen aanvallen van bijvoorbeeld piraten en de Turken. In Lefkas-stad bevinden zich eveneens twee kleine musea. Dit zijn het folkloristische museum en het fonograaf museum. Ten westen van Lefkas-stad ligt het vrouwenklooster Faneromeni, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op de stad en het vasteland.

Op Lefkas zijn mooie (berg)wandelingen te maken. Zowel langs de kust als door het bergachtige binnenland zijn legio mogelijkheden. In het zuiden ligt het kleine vissersdorpje Vassiliki, dat bekend staat om haar goede windsurfmogelijkheden. De baai van Sivota in het zuiden wordt dagelijks bezocht door 10-tallen zeilboten, waarbij het ’s-avonds een parade is van zeilers op zoek naar de beste visrestaurants van het hele eiland. De zojuist gevangen vis wordt meestal op houtskool gegrild en kenmerkt die unieke kruidige smaak. Het is niet toevallig dat er regelmatig een luid gelach door de baai galmt, als gevolg van de meest ‘sterke’ zeeverhalen.

Voor meer informatie over de combinatie van een Luxueus villaverblijf en het zeilen, eventueel met een flottielje of catamaran, neem dan contact met ons op info@villa-griekenland.nl

 

Back To Top