skip to Main Content

De mooiste stranden van Lefkas – Griekenland

De oostkust van het eiland heeft veel kiezelstranden. Voor veel Nederlanders is een strand pas een strand als het bedekt is met wit zand. Toch geven velen de voorkeur aan kiezelstranden omdat ze minder heet zijn. Dikwijls reiken de bossen hier tot aan het strand. De westkant van Lefkas laat daarentegen weer een heel ander beeld zien. Hier rijzen de rotsen op tal van plaatsen steil omhoog, maar daartussen vindt u uitgestrekte zandstranden met prachtig helder water. Hieronder staan een aantal stranden die u gedurende uw verblijf in Villa Sophia op Lefkas zeker niet mag vergeten te bezoeken.

Pórto Katsíki
De topper van alle stranden is ongetwijfeld Pórto Katsíki. Dit strand heeft terecht de eerste prijs gewonnen voor het mooiste en schoonste strand van heel Griekenland. Het strand wordt geheel omgeven door een bijna loodrechte, adembenemend hoge rotswand.

Mili
Vanuit Ágios-Nikítas leidt een lastig begaanbaar pad naar rustige Mili. Makkelijker is het om vanaf het eveneens gezellige strand van Ágios Nikítas per watertaxi naar het strand te gaan.

Káthisma
Zestien kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad ligt Káthisma-beach. Het is een breed en uitgestrekt grof zandstrand met enkele tavernes en cafés.

Egrèmni
Iets ten noorden van Pórto Katsíki de groffe zandstranden van Egrèmni. De witte krijtrotsen en het groen van de pijnbomen steken hier af tegen het turkooize water.

Gíra
Vlakbij Lefkas-stad ligt het rustige Gíra strand. Dit witte strand is kilometers lang en zeer populair bij de lokale bevolking.

Agiofili
Vanuit, het in het uiterste zuiden gelegen, Vassilikí, gaan diverse watertaxi’s naar de mooie baai van Agiofili. Het water is hier kristalhelder en de rotspartijen in het water maken de aanblik op het water extra spectaculair. Het strand bestaat hier uit kiezels.

Strand Egremni in Lefkas

Vakantie Lefkas - Griekenland

Poros
Dit strand ligt aan de zuid-oost kant van het eiland en is gelegen in een prachtige baai. Dit kiezelstrand is tamelijk rustig terwijl er watersportfaciliteiten en enkele tavernes te vinden zijn. Ook dit strand is populair bij onder andere snorkelaars.

Nikiána
Aan de oostkust van het eiland ligt de kleine baai van Nikiána. Op ongeveer acht kilometer ten zuiden van Lefkas-stad. Het is een smal kiezelstrand met zeer helder water en daardoor voor snorkelliefhebbers ook erg geschikt.

Pefkóulia
Aan de westkust ligt het prachtige strand van Pefkóulia. Hier kruist het groen van de pijnbomen zich met het turkooize water van de zee. Dit langgerekte zandstrand leent zich uitsteken voor het maken van een wandeling.

Amousa
In een mooie baai ligt het kiezelstrand Amousa. Hier kunt u heerlijk toeven in een rustige omgeving. Ook kunt u er goed snorkelen.

Nidrí
Een langgerekt smal kiezelstrand met verschil-
lende watersportmogelijkheden. Hier kunt u in het rustige zeewater uitstekend snorkelen.

Sívota
Kleine baai die vooral geliefd is bij zeilers. Maar ook voor snorkelaars is dit een prima plek!

Lygiá
Lygiá heeft kleine kiezelstranden waar bomen zorgen voor de nodige verkoeling.

Milos beach - Lefkas - Griekenland
Back To Top