skip to Main Content

Een van de eerste vragen die ons meestal gesteld worden: waarom hebben je gebouwd op Lefkas?

We hadden goede herinneringen aan een vorige vakantie op het eiland Kreta, waardoor we in 2000 het besluit namen om Griekenland weer eens te bezoeken. Toevallig raakten we hierover in gesprek met een kennis, die net was begonnen met het bouwen van villa op het eiland Lefkas. Ondanks dat we het eiland niet kenden, boeide het verhaal ons zodanig dat we besloten hiernaar toe te gaan.

Omdat het bouwen van huizen ons altijd al heeft geïnteresseerd, zouden we Lefkas ook beoordelen op de mogelijkheden om te bouwen. Dit werd vooral ingegeven omdat we de leeftijd van 55 jaar hadden en nadachten over ons leven als we zouden stoppen met werken. Na de eerste dagen op Lefkas waren we zo gegrepen door de schoonheid dat we zeiden dat we hier zeker terug zouden komen.

IMG-20161227-WA0000

Het enthousiasme werd zo groot dat we onze tijd vooral hebben besteed aan gesprekken met makelaars, architecten en aan bezichtigingen. We zijn terug naar huis gegaan met een koopcontract op zak voor een perceel bouwgrond op de mooiste locatie van Griekenland, natuurlijk in Sivota-baai. Precies 2 later , in mei 2002 was het huis helemaal klaar voor bewoning. Een beetje onderdoordacht noemden we het huis Villa Messalina. Nadat we erop werden gewezen dat zij een beruchte dame van licht zeden was uit de Romeinse Mytholgie hebben we het huis snel omgedoopt in de naam van onze dochter Sofie.

Rietje en ik zijn geboren Nederlanders en van Bredase afkomst, maar wonen sinds 1999 in het Belgische Essen. Dochter Sofie heeft met haar partner kleindochter Bobbi en we bezoeken Lefkas ieder jaar meerdere keren. Nadat Rietje in 2010 gestopt was met werken, heeft Peter in augustus 2014 hetzelfde besluit genomen. De gedachte van 2000 staat nog steeds als een huis en ieder jaar zien we na de winterperiode er weer met ongeduld naar uit om naar ons huis Villa Sophia te gaan. In 2013 en 2014 hebben we ons huis beschikbaar gesteld aan vrienden en kennissen. Het heeft zo weinig bezwaren opgeworpen dat we maar besloten hebben om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois wat Lefkas (Griekenland) en ons huis te bieden heeft en om Villa Sophia te verhuren. Mocht u benieuwd zijn naar de mogelijkheden om Villa Sophia te huren neem dan gerust contact met ons op.

Back To Top