skip to Main Content

Veel gestelde vragen van Villa Sophia op Lefkas

Wat is de beste reisroute naar Lefkas?

Vanuit Nederland, Engeland, Duitsland en de Scandinavische landen zijn er tijdens het toeristenseizoen rechtstreekse vluchten naar het lokale vliegveld Aktio bij Preveza. Tevens bieden vluchten naar Corfu, Thessaloniki en Athene via een omweg een oplossing.

Met de auto kan worden gereisd via Italiaanse havensteden, die een vaarverbinding hebben met de Griekse havenplaats Igoumanitsa.

Is Villa Sophia geschikt om een jubileum te vieren?

Veel vorige gasten hebben Villa Sophia juist gebruikt voor het vieren van een 25- of 40 jarige bruiloft. Bij het huren van meerdere weken is een prima verdeling te maken van uit te nodigen gasten. Omdat de 4 slaapkamers elk een eigen direct toegankelijke volwaardige badkamer hebben inclusief toilet, blijft de privacy van gasten in belangrijke mate aanwezig mede door de aanwezigheid van een privé-veranda. De vrijstaande ligging in een ruimtelijk groene omgeving zorgt voor weinig overlast bij overige omgevingsbezoekers

Kan voor een huwelijksreis eventueel extra gasten worden gehuisvest?

Villa Sophia is comfortabel geëquipeerd voor 8 volwassenen. Door de grootte van de slaapkamers kunnen 2 kinderbedden en 2 stabiele verplaatsbare bedden bijgeplaatst worden. In sommige gevallen kan een beroep worden gedaan op de eigenaren van vakantiehuizen in de directe omgeving.

Voor een huwelijksreis kan geen betere locatie met zoveel romantiek, rust, privacy en schoonheid gevonden worden als Villa SophiaDe indeling van de villa zorgt ervoor dat ieder stel een grote mate van privacy houdt.

Waarom zou ik kiezen voor een vakantie op Lefkas?

Natuurlijk heeft Griekenland veel prachtige eilanden. Lefkas onderscheidt zich door een iets mildere temperatuur, een prachtige groene natuur met een mooie flora en fauna. Er is beperkt landtoerisme maar een levendig zeil- en vaartoerisme. Speciaal is rekening gehouden met wandel en fietsmogelijkheden. De panorama’s en stranden icm turkoois water zijn van een ongekende schoonheid en behoren tot de mooiste van Griekenland. Rustig is het bijna overal en drukte moet je opzoeken.

Is er een geldautomaat in de buurt?

Sinds 2016 zijn ook in alle kleinere dorpjes geldautomaten aanwezig. In Sivota-bay is er eveneens een. Tevens zijn er in Nidri (15 autominuten) en Lefkas-stad voldoende banken en geldautomaten

Is er voldoende medische hulp op Lefkas?

Van ons krijgt u documenten met nuttige tips. Hierop zijn o.a. telefoonnummers van huisarts en tandarts opgenomen. Huisbezoek van een huisarts is mogelijk. In Vassiliki ( 15 autominuten) is een polikliniek met kundige artsen en verpleegkundigen voor allerlei medische probleemgevallen en kleine ingrepen. Een geruststellende gedachte. Ziekenhuizen zijn er in Lefkas-stad, Preveza en Ionanina. In de villa is een verbanddoos aanwezig.

Wat moeten we zelf nog meenemen naar Villa Sophia?

In Villa Sophia zijn alle logische zaken aanwezig, echter vragen we alleen om een eigen badlaken mee te nemen voor aan het strand. Onze badlakens zijn bedoeld voor het gebruik bij het eigen zwembad. In het huis zijn 2 haarföhnen aanwezig.

Zijn er nog extra kosten te betalen bij het huren van Villa Sophia?

De huur is inclusief gebruik van electra, water, airconditioning, kluis, wasmachine, belastingen, 1 wekelijkse grote schoonmaak, reiniging linnen en zwembad enz. Een eventuele extra schoonmaak midweeks is voor rekening van de huurder evenals eten, drinken en vervoer.

Wat moeten we zelf nog meenemen naar Villa Sophia?

In Villa Sophia zijn alle logische zaken aanwezig, echter vragen we alleen om een eigen badlaken mee te nemen voor aan het strand. Onze badlakens zijn bedoeld voor het gebruik bij het eigen zwembad. Tevens kan het handig zijn een eigen haarföhn mee te nemen.

Is er een strand in de buurt van Villa Sophia?

Het dichtstbijzijnde strandje is in de baai van Sivota. Het eiland Lefkas heeft vele prachtige stranden die allemaal de moeite waard zijn te bezoeken. Deze bevinden zich allemaal binnen 10 tot 50 minuten autorijden. Amouso en Poros bijvoorbeeld liggen dichtbij en die van lefkas en Porto Katsiki liggen verste weg. Lefkas leent er zich wel voor om op zoek te gaan naar de verscholen kleine intieme strandjes die je urenlang bijna als privé kan beschouwen.

Wat is de beste mogelijkheid voor het huren van een auto, scooter of motor?

Alex Carrental uit het naburige Vassiliki is inmiddels een goede bekende en heeft al veel verhuurd aan vorige gasten. Auto’s, fietsen, scooters en motoren zijn allemaal beschikbaar. Hij verhuurt al deze zaken onder gunstige voorwaarden en goede service.

In Nidri zijn diverse verhuurbedrijven en bij het vliegveld Preveza alleen autoverhuurbedrijven. Auto-Europe vertegenwoordigd diverse autoverhuurders.

Wat zijn de dichtstbijzijnde winkels?

Villa Sophia ligt op ca. 2 km van de baai van Sivota. Aan de promenade zijn een kleine supermarkt, bazaar, snuisterijenwinkel en bakker gevestigd. Op 2 km van Sivota ligt het plaatsje Marandochori. Hier is een beter gesorteerde supermarkt en bakker aanwezig.

Shoppen kan op 20 autominuten in Nidri en 40 autominuten in Lefkasstad.

Kan leidingwater gedronken worden op Lefkas?

Ja, maar!! We zijn ander water gewend en om te voorkomen dat er vervelende bijverschijnselen ontstaan adviseren wij flessenwater. Dit doen we zelf ook altijd.

Tandenpoetsen of iets schoonspoelen is geen enkel probleem.

Kunnen we in de buurt van Villa Sophia uit eten?

Dit is een van de hoogtepunten van de vakantie. Beneden in de baai zijn de beste taveernes van het eiland voor een idyllische lunch of een heerlijke avondmaaltijd. Samen met de kok de beste vis uitzoeken, de oorspronkelijke ingrediënten, verse salades en lokale smakelijke wijn, de sfeer in de haven en de romantiek van de lichten en de muziek. Een avondwandeling ernaar toe en terug, neem wel een zaklamp mee. Wat een onvergetelijke avond.!!

Werkt mijn mobiele telefoon op Lefkas?

Enkele Griekse operators bieden voldoende dekking voor een G3 of G4 verbinding in Villa Sophia. Voor een dataverbinding is het ook mogelijk om de wifi van Villa Sophia te gebruiken.

Kan eigen elektrische apparatuur gebruikt worden in Villa Sophia?

Ja, de standaard stroomvoorziening is 220-230 volt en de stekkers zijn overeenkomstig het West-Europese model.

Is er een wasmachine in Villa Sophia aanwezig?

Beneden in een technische ruimte is een goedwerkende wasmachine aanwezig en deze is gratis te gebruiken. Tevens is er een strijkijzer en strijkplank

Wat kan ik verwachten van de schoonmaak?

Zaterdag is meestal wisseldag. Wijzelf stellen hoge eisen aan een grondige schoonmaak en de schoonmakers hebben dit goed begrepen en gebruikt deze zaterdag om de nieuwe gasten rond 14.00 in een ‘glanzend’ huis te kunnen verwelkomen. Al het bad- en bedlinnen is verwisseld, vloeren, keuken, badkamers enz. schoongemaakt.. Op woensdag komt iemand langs om wat te vegen en de plantenborders wat te fatsoeneren en te horen of alles naar de zin is.

Back To Top