skip to Main Content

Het eiland Lefkas is ideaal om te fietsen

Vertrekkend vanuit de hoofdstad Lefkada kan men met de fiets heel gemakkelijk de stad en de omstreken ervan verkennen. Men kan in het historisch centrum rondfietsen en met de fiets de nabijgelegen stranden rond de stad bereiken.

Een heel mooie fietstocht is de ronde van de lagune, vanaf het Venetiaans fort van Agia Mavra, langs de zandstranden rond de stad, Gyra, Mylos en Ai Giannis, tot in de stad Lefkada.

Een andere fietstocht gaat van de olijfgaard in de stad tot aan het dorp Fryni en het historische Faneromeniklooster bovenop de heuvel en van daaruit verder naar Tsoukalades en Agios Nikitas.

Het eiland leent zich ook om te mountainbiken. Het binnenland van het eiland is heel groen, met hoge bomen en pittoreske dorpen met paden die de fietser dichter bij de natuur brengen en hem fascinerende plaatsen laten ontdekken.

Op verschillende plaatsen op het eiland zijn er georganiseerde clubs met mountainbikeprogramma’s. In de stad Lefkada, in Nydri en in Vasiliki zijn er fietsverhuurkantoren waar men al het nodige kan vinden om het eiland fietsend te ontdekken.

Mountainbiken op Lefkas

Op verschillende plaatsen op het eiland zijn er georganiseerde clubs met mountainbikeprogramma’s. Het eiland leent zich ook om te mountainbiken. Het binnenland van het eiland is heel groen, met hoge bomen en pittoreske dorpen met paden die de fietser dichter bij de natuur brengen en hem fascinerende plaatsen laten ontdekken.

Met een gewone fiets of met een mountainbike kunt u het fietspad vanaf de vlakte van Vasiliki en Agios Petros volgen naar Syvros, Kontarena, het meer van Marantochori en de bergroute Athani, Chortata, Nikoli.

Ook de Melissakloof in Sfakiotes, het dorp Charadiatika met zijn bronnen en zijn kloven, de kloof van Dimosari met zijn fantastische watervallen, het bos van Dafni en de bronnen van Kerasia in Syvros zijn ideaal om per mountainbike te verkennen.

Moutainbike - Lefkas - Griekenland
Fietsen - Lefkas - Griekenland
Back To Top