skip to Main Content

Windsurfen op Lefkas

Lefkas is een paradijs voor windsurfers. Het strand van Vasiliki wordt gerekend tot de tien beste stranden ter wereld om te windsurfen en tot de drie beste in Europa. Samen met het strand van Ai Giannis vervult het zo goed als alle noden van de surffanaten.

De Ionische Zee wordt in de zomermaanden opgefrist door thermische winden (mistral). Samen met de morfologie van de streek zorgt deze mistral voor statistisch zeer goede winden die surfers toelaten nieuwe trucs en manoeuvres te doen. Elke middag, rond hetzelfde uur, steekt op deze twee stranden een mistralwind op, die constant aanzwelt tot in de late namiddag. In Vasiliki is het fenomeen echt indrukwekkend.

In een gesloten baai, die ’s ochtends ideaal is voor het aanleren van de sport aan beginnelingen omdat er geen golven zijn en de zee redelijk ondiep is, draait de windrichting, die door de surfers “Eric” genoemd wordt en wordt de zee, die tot dan toe rustig was, plots wit, wat voor iedereen het sein is om de strijd tegen de golven te beginnen. De statistiek van het strand is indrukwekkend: mei – 15 dagen per maand, juni – 20 dagen per maand, juli 25, augustus – 20, september – 15 dagen per maand.

Windsurfen - Lefkas - Griekenland

De windkracht varieert van 4 à 5 bft. tot 6-7 en op heel goede dagen tot 8 bft. Vasiliki is een surfplek die ideaal is voor wie zich wilt oefenen in de slalom en de freestyle bij side shore omstandigheden. Het bestaan van vele windsurfscholen en gespecialiseerde sportwinkels, maakt het gemakkelijk voor al wie de sport wil uitproberen of zich erin wil verbeteren.

Aan de noordzijde van het eiland en dicht bij de stad Lefkada ligt het strand van Ai Giannis, met gelijkaardige statistieken maar andere omstandigheden in het water. De fans van de wave vinden hier een ideaal strand om nieuwe trucs uit te proberen. De golven waar surfers hier mee te maken krijgen, staan garant voor grote sensaties. Tot slot willen we, voor al wie Lefkada niet enkel met de zomervakantie associeert, beklemtonen dat men hier in de winter, dankzij het goede klimaat, fantastische gelegenheden heeft om goed te surfen.

Voor het windsurffestival in Vasiliki vindt u meer informatie op de website :www.vassiliki-watersports-festival.com

Back To Top