skip to Main Content

Weer van Lefkas

Lefkas ligt aan de westkant van Griekenland, ten zuiden van het eiland Corfu. Het weer en klimaat worden voornamelijk beïnvloedt door de zee rondom het eiland, maar ook door de bergen op de vasteland van Griekenland. In de wintermaanden zorgen winden vanuit het noordoosten voor koudere dagen en nachten. Vriezen of sneeuwen kom er nauwelijks voor.

Lefkas heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde dagtemperatuur op Lefkas bedraagt in juli gemiddeld 31°C en in januari gemiddeld 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur bedraagt 17°C. In het voor- en naseizoen kunnen de avonden fris zijn.

De neerslaghoeveelheid op Lefkas bedraagt gemiddeld 750 mm per jaar, verdeeld over ca. 100 regendagen. De meeste regen valt in de maanden december tot en met februari, de minste regen in de maanden juni tot en met augustus. Het gemiddelde aantal zonuren bedraagt 2650 uren per jaar, met in de zomermaanden 11 tot 12 uur zon per dag.
Het grootste gedeelte van het jaar waait er een oostelijke wind uit het vasteland van Griekenland over Lefkas. In augustus is er kans op de ‘maestros’, een noordelijke stormachtige wind, en de ‘sirocco’, een warme wind uit het zuidoosten.

De dagtemperaturen kunnen zelfs in de maanden december en januari zacht zijn tussen 12 en 15 graden. Vanaf maart worden de dagen langer en stijgt de temperatuur overdag. In april kan het met een dagtemperatuur van 20 graden aangenaam zijn. De maanden mei en juni zijn qua weer de beste reismaanden. Het eiland is dan nog nauwelijks gevuld met toeristen en de temperatuur is zowel overdag als ‘s nachts aangenaam. Neerslag komt in deze maanden nog wel voor, maar het eiland is groen en staat in bloei en het is de ideale reisperiode om het eiland te ontdekken.

Zonsondergang Griekenland

De zomermaanden juli en augustus zijn vaak warm. Overdag is het tussen de 27 en 32 graden en ‘s nachts koelt het niet verder af dan 17 tot 20 graden. Zelden komt de temperatuur in de zomer boven de 35 graden het prive zwembad van Villa Sophia en de Ionische Zee zorgen voor de nodige verkoeling. Tot laat in de avond kan het nog boven de 30 graden blijven en heb je geen kleding met lange mouwen nodig.

In september en de eerste helft van oktober is de temperatuur nog zeer aangenaam, met avonden om aan de rand van het water te kunnen eten.

Tussen half oktober en half november verdwijnt de zomer uit de lucht, nemen de regenkansen toe en kan het indrukwekkend onweren.

Een uitgebreide weersverwachting van Lefkas vindt je op de website van Weerplaza.

Gemiddelde temperatuur Lefkas

Gemiddelde temperatuur Lefkas

Zeewater temperatuur - Lefkas

Zee temperatuur Lefkas

Aantal zonuren in Lefkas

Zonuren Lefkas - Griekenland

Temperaturen Lefkas - Griekenland

Temperaturen Lefkas - Griekenland
Back To Top