top of page

Lefkas

Authentiek en ongedwongen
Activiteiten en omgeving

Griekenland heeft ongeveer 3000 eilanden, waarvan er minder dan 200 bewoond zijn. Het merendeel ligt aan de oostkant van Griekenland in de Egeische zee. Aan de westkant van Griekenland ligt de Ionische zee met haar 7 grote eilanden. In het centrum van deze eilandengroep ligt het eiland Lefkas ook wel Lefkada genoemd. Het unieke aan dit eiland is dat het via een (boot)brug is verbonden aan het vaste land.
Binnen de regio Lefkas, horen ook weer diverse eilanden, waarvan de meeste voor de kust van de toeristenplaats Nydri liggen. Scorpios is wellicht het bekendste, vanwege de verbondenheid met de familie Onassis.

Lefkas onderscheidt zich van andere eilanden door zijn authentieke Griekse karakter. Tijdens een rondreis over het eiland komt u langs charmante Griekse dorpjes, elk met hun eigen unieke cultuur. Lefkas beslaat een oppervlakte van ongeveer 302 vierkante kilometer, en diverse bezienswaardigheden zijn verspreid over het eiland te vinden.

Leer hieronder meer over wat dit prachtige eiland te bieden heeft. Daarnaast vindt u 0p Lefkada Slow Guide  verschillende routes voor de unieke Lefkas evaring. 

Lefkada-stad

De hoofdstad van Lefkas, Lefkada-stad, is absoluut een bezoek waard. De lange winkelstraat strekt zich uit van het strand tot in het centrum en biedt zowel traditionele als moderne winkels. Heerlijk genieten tijdens een dagje winkelen en struinen door de straten van Lefkada stad.  Natuurlijk zijn er ook gezellige terrasjes en tavernes te vinden tussen de winkels. Langs de boulevard bij de haven kun je genieten van het uitzicht op talrijke zeiljachten terwijl je lokale dranken en gerechten proeft. In de stad zijn er 4 grote supermarkten, evenals verschillende banken en overheidsdiensten te vinden.

marius-dumitrascu-YU3EUhtm6JQ-unsplash.jpg

Eten en drinken

Een vakantie op Lefkas – Griekenland begint met lekker eten. In de prachtige baai van Sivota zijn enkele authentiek Griekse restaurants. Naast diverse visrestaurantjes bestaat een groot deel van de eetgelegenheden uit Griekse taverna’s. Hier kunt u terecht voor typische Griekse maaltijden zoals tzatziki, choriatiki, paidaika (lamskoteletten), baklava maar uiteraard ook souvlaki en moussaka. Kom niet te vroeg, Grieken zijn gewend om pas na 21.00 te gaan eten. 

 

Wist u dat Lefkas een eigen wijncultuur heeft?

De kwaliteit van de lokale wijn is soms verrassend goed. Een goed voorbeeld hiervan is het wijnhuis Lefkas Earth dat een heuse wijngaard exploiteert en de deuren openzet voor toeristen als een soort museum. Dit wijnhuis ligt op 10 minuten rijafstand vanaf Sivota.

wijn.jpg

Sivota Bay

De natuurlijke baai van Sivota ligt aan de zuidkant van het eiland, die bereikt wordt na een afdaling van 2 km vanaf de provinciale weg. Massa toerisme heeft geen greep op dit charmante vissersplaatsje. Overdag is het heerlijk rustig en in de avond gezellige volle terassen. De combinatie met een prachtige uitzicht over de baai, de zachte bazouki muziek, het gemorrel aan een vissersbootje of zeiljacht, dwingt stilte af en zet aan tot dagdromen. 

Vanuit Villa Sophia kan je heerlijk naar de baai van Sivota wandelen. De wandeling naar de baai duurt ongeveer een halfuur. Aan de linkerzijde tegen de heuvels enkele villa’s, aan de rechterzijde de veelkleurige zee met de eilanden Atokos, Kalomos, Arcoudi, Meganissi, Ithaka en Keffalonia en de baaien van Sivota en Poros. 

Sivota is tevens een prima uitvalbasis om het eiland Lefkas verder te onderzoeken. 

sivota bay3.jpg

Kilmaat

Het weer en klimaat worden voornamelijk beïnvloedt door de zee rondom het eiland, maar ook door de bergen op de vasteland van Griekenland.

Lefkas heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters. De gemiddelde dagtemperatuur op Lefkas bedraagt in juli gemiddeld 31°C en in januari gemiddeld 14°C. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur bedraagt 17°C. In het voor- en naseizoen kunnen de avonden fris zijn.

De zomermaanden juli en augustus zijn vaak warm. Overdag is het tussen de 27 en 32 graden en ‘s nachts koelt het niet verder af dan 17 tot 20 graden. Mocht het te warm worden geniet u heerlijk va neen duik ik het zwembad van Villa Sophia

flowers new.jpg

Activiteiten

 

  • Bezoek het kleinzalige wijnmuseum van Lefkas Earth en proef de heerlijk verschillende smaken

  • Wandel naar de waterval van Nidri

  • Ga mee met een 'dag-cruise' naar een van de omliggende eilanden, of bezoek er meerdere eilanden en practhgie stranden op 1 dag.

  • Huur een bootje vanuit Sivota Bay (Bakery Sivota), of voor langere tijd via Zonnige Zeilvakanties Zeilnet

  • Ontdek Lefkas te paard (vanuit Vasiliki Nikos Farm)

    Vergeet vooral niet om te genieten en te ontspannen bij Villa Sophia!

Lefkas heeft naast bovengenoemde activiteiten natuurlijk nog veel meer te bieden.  Hieronder een aantal tips van onze gasten:

bottom of page